Gå direkt till innehåll
Anne-May Kara, HusmanHagberg Kalix
Anne-May Kara, HusmanHagberg Kalix

Pressmeddelande -

Anne-May Kara, HusmanHagberg, Kalix: Vägen till framgång - ett sammansvetsat team

På fem år har HusmanHagberg i Kalix erövrat 65 procent av marknaden och vuxit från en anställd till fyra och nu ökar man ännu mer.

En sund företagskultur, där uppdrag sköts av ett samstämt och seriöst team som har det roligt på jobbet. Det var målet när Anne-May Kara blev franchisetagare för HusmanHagberg Kalix år 2016.

Nu har det gått drygt fem år och från att vara en relativ nykomling på marknaden har företaget vuxit till att hantera 65 procent av marknaden.

– Vi har haft fem enastående år på Kalix bostadsmarknad, säger Anne-May Kara.

Anne-May Kara började som enmansföretagare men växte snabbt ur kostymen.

– Så jag anställde Frida Karlsson som koordinator i maj 2017. En förutsättning för att hinna med mäklandet är att ha någon på plats när jag själv till stor del är ute hos kunder och på visningar.

I dag har företaget vuxit ytterligare.

– Nu är vi två mäklare, en koordinator och en fotograf och vi fortsätter att ta marknadsandelar på orten och har utrymme för ytterligare en kollega. Vi söker inte vem som helst, vi söker rätt mäklare, säger Anne-May Kara.

För Anne-May Kara är rätt person på rätt plats viktigt och hon lägger mycket tid på att bygga ett team med samhörighet och stolthet.

– Vi säljer många bostäder varje år och en grund för att det ska fungera är det team vi tillsammans bildar på kontoret, där var och en har sin uppgift. Någonting av det viktigaste på en arbetsplats är att ha roligt på jobbet och tillsammans med sina kunder. Det har vi!

Just teamkänsla, uppdelade ansvarsområden och en mix av personligheter som kompletterar varandra och har roligt tillsammans ser Anne-May Kara som framgångsfaktorerna för företaget.

– Vi har stadigt vuxit sedan starten och är nu marknadsledande på orten. Att vara störst är glädjande och ett fint betyg på det arbete som läggs ned. Samtidigt är det en utmaning, vi måste hela tiden utvecklas vidare. Vi är duktiga, vi har en bra kedja, en bra tjänst och vi kan tillsammans hantera stora mängder försäljningar. Jag är otroligt glad över förtroendet från våra kunder, säger Anne-May Kara.

En viktig del är även ständig kompetensutveckling. Hela teamet avsätter arbetstid till fortbildning.

– Vi studerar varje dag och är inne på andra året. Det betyder mycket.

Anne-May Kara är också nöjd med samarbetet med HusmanHagberg och nyligen förlängde hon sitt franchiseavtal med mäklarkedjan.

– Jag tvekade inte en sekund att fortsätta inom HusmanHagberg-familjen. Jag är otroligt imponerad av hur de ständigt jobbar med fokus på vårt bästa, säger Anne-May Kara.

Hon betonar vikten av stödet från kedjans huvudkontor och lyfter teamet i Kalix som viktiga komponenter för att företaget nått positionen som marknadsledare i området.

– Att jobba som mäklare i Kalix är otroligt roligt och givande. Mäklarbranschen är utmanande om man gillar sälj, variation och kundmöten. Sedan är det extra spännande att vara på en ort med framtidstro som även visar sig i stigande bostadspriser. Jag har bott här i snart 25 år och jag älskar Kalix.

Anne-May konstaterar att hennes hemort är under stark utveckling.

– Kalix är en mindre plats med lugnare tempo, samtidigt med ett stort utbud av aktiviteter, närhet till naturen och skärgården, bra butiker, restauranger och caféer, allt bara ”fem minuter bort”. Människorna är öppna och välkomnande. Det är lätt att trivas i Kalix och jag är gärna delaktig i att marknadsföra allt som är bra hos oss.

Fredrik Kjell, HusmanHagbergs VD, har uppmärksammat Kalixkontorets framgångar:

– Den positiva energin från Anne-May Kara och det övriga teamet uppe i dynamiska framtidsorten Kalix känner vi av ända ner till Stockholm. Vi är givetvis enormt glada över att få jobba ihop med Anne-May Kara och hennes fantastiska kollegor ytterligare många år framåt, säger Fredrik Kjell.

Ämnen

Kategorier


Mäklarfirman HusmanHagberg AB grundades 1997 av Mats Dahlström och Lennart Hagberg. HusmanHagberg är en franchiseorganisation vilket innebär att alla kontor drivs av egna företagare. Idag har HusmanHagberg över 400 medarbetare och 105 kontor i Sverige samt 6 kontor i Spanien.

Målet med företaget är att vara den mest uppskattade mäklaren i det område kunden vill genomföra sin affär. Huvudkontoret ligger i Stockholm och VD är Fredrik Kjell.

Kontakter

Åsa Davidsson

Åsa Davidsson

Presskontakt Vice VD/Marknadschef 0707 55 51 07
Josefine Brøgger

Josefine Brøgger

Presskontakt Pressansvarig 0708 84 35 08