Gå direkt till innehåll
Fredrik Kjell, vd HusmanHagberg
Fredrik Kjell, vd HusmanHagberg

Pressmeddelande -

Apropå Svensk Mäklarstatistik April: HusmanHagbergs vd ser flera tecken på fortsatt stabil prisutveckling

I sin analys av Svensk Mäklarstatistiks siffror för april månad får den rikstäckande fastighetsmäklarkedjan HusmanHagbergs vd Fredrik Kjell sin positiva syn på marknadsläget bekräftad.

”Vi konstaterar en positiv prisutveckling på flera marknader runt om i landet. Förra månaden var exceptionell för vår del; HusmanHagberg sålde under april 2022 fler bostäder än någonsin i april månad i företagets historia.”

Enligt Kjells bedömning beräknas nybyggnationen att stagnera på grund av de ökande råvarukostnaderna, vilket leder till att byggherrarna skjuter på byggstarten. Detta gör att efterfrågan på befintliga bostäder kommer att vara fortsatt hög eftersom vi har ett underskott på bostadsrätter och villor i Sverige.

Fredrik Kjell skönjer heller ingenting som kan tolkas som att någon ränteoro skulle ha påverkat utvecklingen.

”Det tyder på att spekulanterna redan har räknat in den senaste räntehöjningen i sina kalkyler. Förändringen mottogs odramatiskt och var förväntad, räntebanan likaså. Eftersom det, som vi tidigare nämnt, råder en fortsatt stark efterfrågan på bostäder och fritidshus, verkar inte höjningen haft någon negativ effekt på marknaden.”

För mer information kontakta Fredrik Kjell, VD HusmanHagberg AB, fredrik.kjell@husmanhagberg.se, tel: 070-744 22 43

Ämnen

Kategorier


Mäklarfirman HusmanHagberg AB grundades 1997 av Mats Dahlström och Lennart Hagberg. HusmanHagberg är en franchiseorganisation vilket innebär att alla kontor drivs av egna företagare. Idag har den 25-årsfirande fastighetsmäklarkedjan över 400 medarbetare på 105 kontor i Sverige och sex kontor i Spanien. Målet med företaget är att vara den mest uppskattade mäklaren i det område kunden vill genomföra sin affär. Huvudkontoret ligger i Stockholm och VD är Fredrik Kjell.

Läs gärna mer på: husmanhagberg.se

Presskontakt

Åsa Davidsson

Åsa Davidsson

Presskontakt Vice VD/Marknadschef 0707 55 51 07
Josefine Brøgger

Josefine Brøgger

Presskontakt Pressansvarig 0708 84 35 08