Gå direkt till innehåll
Full fart på bostadsmarknaden med stabila priser - kommentarer till Svensk Mäklarstatistik april 2020

Pressmeddelande -

Full fart på bostadsmarknaden med stabila priser - kommentarer till Svensk Mäklarstatistik april 2020

Fredrik Kjell, VD på HusmanHagberg, är glatt överraskad över det stabila läget på marknaden.

- Efter drygt två månaders pandemi ser vi med glädje att vi fortfarande kan hjälpa kunder som vill köpa och sälja bostad. Vi hade prognostiserat en nedgång i både antal och priser, men marknaden har överraskat oss positivt. Vi har varit med om många upp- och nedgångar på marknaden under företagets dryga 22 år på marknaden, även om den här situationen är unik. Fördelen med erfarenhet är dock att man som mäklare kan hantera alla olika situationer som kunderna ställs inför utifrån olika omständigheter.

- Under april visar statistiken från Svensk Mäklarstatistik att bostadsrättspriserna backat en procent på Sverige-nivå och villapriserna i Sverige ökat en procent under samma tid. Marginella förändringar. Under samma tid har vi ökat vår försäljning med 14% jämfört med samma tid ifjol.

- Vi lägger mer tid på varje enskild affär med många olika visningar, så affärerna tar längre tid och kräver mer engagemang av mäklaren. Mäklarna jobbar även aktivt med sina kundregister då det är färre personer på varje visning, men med deras engagemang och kunskap så sys affärerna fortfarande ihop på ett sätt som gör både köpare och säljare nöjda. Tryggheten i bostadsaffären är viktigare än någonsin.

- Vår analys av varför marknaden fortfarande är väl fungerande är dels att våra mäklare anpassat sitt arbetssätt med digitala visningar, enskilda visningar och bokade visningar med färre deltagare, dels för att människor fortfarande har ett behov av att flytta. Vi vet att det görs ungefär lika många bostadsaffärer varje år, utifrån de behov av att flytta som våra kunder har. Det behovet kvarstår även om det pågår en pandemi. Självklart kan det hända att några väljer att skjuta på sitt beslut på grund av situationen, men många funderar nog också på varför man ska skjuta på saker och ting. Vi kanske har fått oss en tankeställare om att leva mer i nuet? avslutar Fredrik.

För mer information, kontakta:

Fredrik Kjell, VD HusmanHagberg

fredrik.kjell@husmanhagberg.se

Ämnen

Kategorier


Mäklarfirman HusmanHagberg AB grundades 1997 av Mats Dahlström och Lennart Hagberg. HusmanHagberg är en franchiseorganisation vilket innebär att alla kontor drivs av egna företagare. Idag har HusmanHagberg över 400 medarbetare och drygt 100 kontor varav 6 kontor i Spanien.

Målet med företaget är att vara den mest uppskattade mäklaren i det område kunden vill genomföra sin affär. Huvudkontoret ligger i Stockholm och VD är Fredrik Kjell.

Kontakter

Åsa Davidsson

Åsa Davidsson

Presskontakt Vice VD/Marknadschef 0707 55 51 07
Josefine Brøgger

Josefine Brøgger

Presskontakt Pressansvarig 0708 84 35 08