Gå direkt till innehåll
Hampus Tapper och Patrik Jägmo är nya delägare i HusmanHagbergs kontor på spanska Costa del Sol.
Hampus Tapper och Patrik Jägmo är nya delägare i HusmanHagbergs kontor på spanska Costa del Sol.

Pressmeddelande -

HusmanHagberg storsatsar på Costa del Sol – öppnar nytt kontor för hela solkusten

Fastighetsmäklarkedjan HusmanHagberg finns sedan flera år etablerad med kontor i Spanien. På solkusten har man tidigare haft kontor i olika delar, men nu väljer man att storsatsa med ett gemensamt kontor för hela Costa del Sol, beläget i Calahonda mitt på solkusten.

I den nya satsningen kliver två nya delägare in; Patrik Jägmo och Hampus Tapper. Sedan tidigare finns ägaren Johan Ljung på plats. Patrik Jägmo har lång erfarenhet av fastighetsmäkleri på solkusten och kommer senast från Bjurfors. Hampus Tapper är en återvändare som tidigare drev HusmanHagbergs kontor på Södermalm i Stockholm och därefter jobbat med fastighetsutveckling i Spanien samt kommersiella objekt i Sverige.

-Det känns fantastiskt kul att få ombord två så erfarna och duktiga mäklare som delägare, säger Johan Ljung som är väldigt nöjd med nysatsningen.

Patrik och Hampus instämmer och känner sig väldigt inspirerade att få ta tag i den nya utmaningen.

-Visserligen minskar antalet svenska köpare just nu, men det finns många andra nationaliteter som är köpsugna, så vi kommer fortfarande att ha fullt upp, säger Patrik.

-Vårt mål är att kunderna skall känna att de får den absolut bästa servicen. Vi vill att kunden skall vara väl informerad om hela processen oavsett om det gäller att sälja eller köpa en bostad. En bostadsaffär kan upplevas komplicerad om man inte är van vid det spanska systemet och då är det viktigt att vi stöttar kunderna så mycket som det går, säger Patrik.

Costa del Sol omfattar många olika områden, vilka är era bästa tips på orter att titta på?

-Mina absoluta favoriter är Benalmádena och Mijas Pueblo, säger Hampus. Till Benalmádena går det tåg och de flesta bostäderna är havsnära – något som speciellt svenskar vill ha. Mijas Pueblo är en fin by där de flesta hus är helt vita och det finns många konstnärer som bor där. Den har blivit riktigt trendig, säger Hampus.

-Jag tycker att Estepona är väldigt fin – en riktigt stadskärna, en mysig hamn och mer av det genuint spanska, säger Patrik. Staden växer och har en väldigt populär borgmästare som verkligen jobbar för invånarnas bästa.

-Sen ska vi inte glömma Malaga. En stor stad som ändå är lugn och trygg med väldig låg kriminalitet jämfört med andra städer i samma storlek. En charmig stad som ibland kallas ”lilla Barcelona”. Med den utveckling som sker i IT-branschen kommer den kanske snart att kallas ”lilla Silicon Valley” avslutar Hampus.

Henrik Hagberg, VD för HusmanHagberg Utland är stolt och glad över satsningen.

- Vi ser fram emot att följa trions framgångar på en av de mest expansiva marknaderna för utlandsboende. Extra roligt är det att Hampus Tapper återvänder till kedjan igen, säger Henrik.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Mäklarfirman HusmanHagberg AB grundades 1997 av Mats Dahlström och Lennart Hagberg. HusmanHagberg är en franchiseorganisation vilket innebär att alla kontor drivs av egna företagare. Idag har den 25-årsfirande fastighetsmäklarkedjan över 400 medarbetare på 105 kontor i Sverige och sex kontor i Spanien. Målet med företaget är att vara den mest uppskattade mäklaren i det område kunden vill genomföra sin affär. Huvudkontoret ligger i Stockholm och VD är Fredrik Kjell.

Läs gärna mer på: husmanhagberg.se

Kontakter

Åsa Davidsson

Åsa Davidsson

Presskontakt Vice VD/Marknadschef 0707 55 51 07
Josefine Brøgger

Josefine Brøgger

Presskontakt Pressansvarig 0708 84 35 08