Gå direkt till innehåll
Fredrik Kjell, VD HusmanHagberg AB
Fredrik Kjell, VD HusmanHagberg AB

Pressmeddelande -

Ökande priser efter rekordsommar på bostadsmarknaden - kommentar till Svensk Mäklarstatistik 8 september.

Efter en sommar med rekord i antal bostadsaffärer så har även hösten rivstartat. HusmanHagberg rapporterar en omsättningsökning med +21% under juni-augusti. Svensk Mäklarstatistik redovisar samtidigt prisuppgångar över hela landet. Senast för augusti ökade priserna i landet med 2% för både bostadsrätter och villor. På rullande 12 månader ligger ökningen på 4% för bostadsrätter och 8% för villor.

- Vi förutspådde tidigt i våras att sommaren skulle bjuda på en aktiv bostadsmarknad, och det har infriats med råge, säger Fredrik Kjell VD HusmanHagberg.

-  Vi vet att det omsätts ungefär lika många bostäder per år, men att affärerna sker under lite olika tid på året, beroende på om något påverkar marknaden som till exempel amorteringskravet. I år ser vi det som möjligt att den trenden bryts och att omsättningen faktiskt ökar, vilket är ett tydligt tecken på det behov av rörlighet som finns.

-Trots pandemin så har marknaden en stor tilltro till fortsatt ökade priser, vilket både avspeglar sig i de faktiska prisökningarna som syns i Svensk Mäklarstatistik men också i SEBs Boprisindikator där vårens nedgång nu är helt återhämtad. Den här tilltron avspeglar sig i det stora intresse vi ser på visningarna och de budgivningar som är på bostäderna. Även förhandsköpen har ökat, vilket indikerar ett stort sug efter bostäder.

- Vi har heller aldrig har haft så nöjda kunder som nu. Trots ökade priser och rekord i sålda bostäder så ser vi i vårt NKI (Nöjd Kund Index) att vi har högre nöjdhet hos både köpare och säljare än någon gång tidigare. Det är otroligt glädjande och speglar en marknad där det görs bra affärer för både köpare och säljare, avslutar Fredrik.

För ytterligare information, kontakta:

Fredrik Kjell, VD HusmanHagberg AB

Tel: 070744 22 43

Mail: fredrik.kjell@husmanhagberg.se

Ämnen

Kategorier


Mäklarfirman HusmanHagberg AB grundades 1997 av Mats Dahlström och Lennart Hagberg. HusmanHagberg är en franchiseorganisation vilket innebär att alla kontor drivs av egna företagare. Idag har HusmanHagberg över 400 medarbetare och drygt 100 kontor, varav 6 kontor i Spanien.

Målet med företaget är att vara den mest uppskattade mäklaren i det område kunden vill genomföra sin affär. Huvudkontoret ligger i Stockholm och VD är Fredrik Kjell.

Kontakter

Åsa Davidsson

Åsa Davidsson

Presskontakt Vice VD/Marknadschef 0707 55 51 07
Josefine Brøgger

Josefine Brøgger

Presskontakt Pressansvarig 0708 84 35 08