Gå direkt till innehåll
Fredrik Kjell, VD HusmanHagberg
Fredrik Kjell, VD HusmanHagberg

Pressmeddelande -

Stabila priser på en het bostadsmarknad – kommentar till Svensk Mäklarstatistik 11 augusti.

Trots ett rekordstort utbud och antal försäljningar av bostäder i juli, så har priserna på bostäder ökat i många regioner. Endast bostadsrätter i Stor-Stockholm redovisar stillastående nivå i prisutvecklingen.

- Vi sa redan innan sommaren att vi trodde på en aktiv bostadsmarknad även under semestermånaderna, och det visade sig ju stämma, säger Fredrik Kjell, VD på HusmanHagberg. HusmanHagberg gjorde sin bästa julimånad någonsin och ökade omsättningen med 29% jämfört med samma månad ifjol. Då ska vi ändå ha i åtanke att hela våren överträffade fjolårets försäljningssiffror. Det visar verkligen att köp och försäljning av bostad är något som människor gör utifrån ett behov – inte av spekulation. Hade det varit en spekulativ marknad så hade säkert köparna dragit öronen åt sig under en pandemi, som trots allt medför en osäkerhet på många sätt.

- Prisutvecklingen stämmer även väl överens med de ökade boprisförväntningar som SEB igår publicerade i sin boprisindikator, så vi tror på en fortsatt stabil prisnivå även framöver.

- Det är dock viktigt att våra politiker tar bostadsfrågan på allvar och jobbar med de inlåsningseffekter som finns, så att rörligheten underlättas även om vi skulle drabbas av en längre påverkan i ekonomin. Människor behöver kunna flytta för att samhället ska fungera, avslutar Fredrik Kjell.

Ämnen

Kategorier


Mäklarfirman HusmanHagberg AB grundades 1997 av Mats Dahlström och Lennart Hagberg. HusmanHagberg är en franchiseorganisation vilket innebär att alla kontor drivs av egna företagare. Idag har HusmanHagberg över 400 medarbetare och drygt 100 kontor, varav 6 kontor i Spanien.

Målet med företaget är att vara den mest uppskattade mäklaren i det område kunden vill genomföra sin affär. Huvudkontoret ligger i Stockholm och VD är Fredrik Kjell.

Kontakter

Åsa Davidsson

Åsa Davidsson

Presskontakt Vice VD/Marknadschef 0707 55 51 07
Josefine Brøgger

Josefine Brøgger

Presskontakt Pressansvarig 0708 84 35 08