Gå direkt till innehåll
Ida Simonsson, HusmanHagberg Luleå, reflekterar över Svensk Mäklarstatistiks marssiffror.
Ida Simonsson, HusmanHagberg Luleå, reflekterar över Svensk Mäklarstatistiks marssiffror.

Pressmeddelande -

Tydlig trend: efterfrågan på villor är större än någonsin – HusmanHagberg kommenterar Svensk Mäklarstatistiks marssiffror

De svenska bostadsrätts– och villapriserna fortsätter att stiga även årets tredje månad visar Svensk Mäklarstatistiks sammanställning. Denna gång ligger södra Sverige i topp med 2 % ökning i Malmö-området. Motsvarande siffror i övriga Sverige är 1 %, undantaget Stor-Stockholm där nivån är densamma, dvs plus 2 %. HusmanHagbergs Ida Simonsson och Fredrik Kjell reflekterar över den dagsfärska rapporten.

För Ida Simonsson, som driver rikstäckande mäklarkedjan HusmanHagbergs kontor i Luleå, är det uppenbart att fenomenet ”förmarknadsförsäljning” – dvs att bostäder säljs innan de når den publika marknaden – inte längre är begränsat till de tre storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Även hos oss här uppe i norr är köparna ivriga att hitta framförallt villor innan säljarna annonserar dem. Detta är ett faktum vi redan är tvungna att förhålla hos till i våra kontakter med intressenter i varsin ände av processen, konstaterar hon.

– Jag kan bara hålla med Ida, säger HusmanHagbergs VD Fredrik Kjell. Trenden med efterfrågan på villor i kombination med lågt utbud håller i sig. Resultatet är att säljare och köpare gör upp affären innan bostaden publicerats på webben eller bostadsportaler som Boneo och Hemnet.

– Våra mäklare vittnar om att de dagligen har kontakt med köpare som letat bostad länge men inte lyckats hitta något. Köparnas reaktion på rådande marknad är att de vill komma i kontakt med säljare i ett tidigare skede. Om köparna är beredda att betala det pris som säljarna vill ha redan innan annonsering så ser säljarna ingen mening med att annonsera bostaden. På så sätt görs affären upp på förmarknaden.

Varken Ida Simonsson eller Fredrik Kjell säger sig vara särskilt oroliga för förändringarna.

– Vi agerar inom ett dynamiskt affärsområde där flexibilitet och förmågan att kunna anpassa sig och vara lyhörd inför kundernas önskemål är en förutsättning för att kunna behålla deras förtroende.

För mer information kontakta Fredrik Kjell, VD HusmanHagberg AB, fredrik.kjell@husmanhagberg.se, tel: 070-744 22 43

Ämnen


Mäklarfirman HusmanHagberg AB grundades 1997 av Mats Dahlström och Lennart Hagberg. HusmanHagberg är en franchiseorganisation vilket innebär att alla kontor drivs av egna företagare. Idag har den 25-årsfirande fastighetsmäklarkedjan över 400 medarbetare på 105 kontor i Sverige och sex kontor i Spanien. Målet med företaget är att vara den mest uppskattade mäklaren i det område kunden vill genomföra sin affär. Huvudkontoret ligger i Stockholm och VD är Fredrik Kjell.

Läs gärna mer på: husmanhagberg.se

Kontakter

Åsa Davidsson

Åsa Davidsson

Presskontakt Vice VD/Marknadschef 0707 55 51 07
Josefine Brøgger

Josefine Brøgger

Presskontakt Pressansvarig 0708 84 35 08