Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tydliga jämförelsepriser - en självklarhet

Sedan den första april förser HusmanHagbergs kontor i Stockholms innerstad alla nya försäljningsuppdrag med jämförelsepriser enligt den överenskommelse som flera stora aktörer i branschen gjort tillsammans med Mäklarsamfundet.

HusmanHagberg har varit aktiva i arbetsgruppen som arbetat fram förutsättningarna för testet, som nu är sjösatt. Enligt överenskommelsen ska de mäklarfirmor som deltar i projektet förse alla nya uppdrag efter den 1 april med ett jämförelsepris som grundar sig på uppgifter från statistiska data.

Nu framkommer det kritik i media att jämförelsepriserna göms undan långt bak i beskrivningarna och är svåra att hitta hos flera av de stora mäklarföretagen.

Lennart Hagberg, VD HusmanHagberg, vill inte kommentera övriga aktörers agerande, men säger:

 - För oss på HusmanHagberg är det viktigt att vara tydliga med information gentemot kunderna. Vi ser det som positivt att vi ger spekulanterna så tydlig information som möjligt och visar därför jämförelsepriset direkt i anslutning till det utgångspris som bostaden annonseras för på webben och i bostadsbeskrivningarna som lämnas ut på visningen.

- Under de närmsta dagarna kommer våra innerstadskontor att publicera de första bostäderna med jämförelsepris och vi ser med spänning fram emot kundernas reaktioner. Enligt rapport från våra kontor är många spekulanter pålästa och efterfrågar redan jämförelsepriser, avslutar Lennart Hagberg.

 

Kontakt:

Lennart Hagberg, VD
mobil: 070-580 10 46
lennart.hagberg@husmanhagberg.se

Ämnen

Kontakter

Åsa Davidsson

Åsa Davidsson

Presskontakt Vice VD/Marknadschef 0707 55 51 07
Josefine Brøgger

Josefine Brøgger

Presskontakt Pressansvarig 0708 84 35 08